10.12.2020, 07:27

КППВ на Донбасі та адмінкордоні з Кримом працюватимуть у штатному режимі під час посиленого карантину

Донбасс, КПВВ

На Донбасі всі контрольно-пропускні пункти в'їзду-виїзду на лінії розмежування продовжать працювати у штатному режимі під час посиленого карантину, який вводиться в Україні з 8 по 24 січня 2021 року.

Кабінет Міністрів України підтримав ініціативу Мінреінтеграції про збереження роботи КПВВ протягом 8-24 січня 2021 року, коли в країні будуть посилені карантинні обмеження. Про це йдеться на сайті Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, повідомляє Час Пік.

"Незважаючи на посилені карантинні обмеження з 8 по 24 січня, всі контрольно-пропускні пункти в'їзду-виїзду продовжать працювати в штатному режимі. Сьогодні, на засіданні Кабінет Міністрів вніс зміни до своєї постанови N641", - повідомили в Мінреінтеграції.

Члени уряду підтримали дану пропозицію, при цьому засудивши блокування роботи КПВВ з боку РФ як на адмінкордонах з Кримом, так і в Донецькій та Луганській областях.

"Ми засуджуємо блокування роботи КПВВ з боку РФ як на адмінмежі з Кримом, так і на Донеччині та Луганщині.

Ми розуміємо, що люди і так знаходяться в заручниках окупаційних режимів. При цьому, аби потрапити на підконтрольну територію люди проходять усі кола пекла, адже окупаційні режими майже не пропускають людей, а якщо і пропускають, то вимагають стоси якихось папірців.

Ситуація дуже складна, але ми зі свого боку зобов‘язані просто зробити усе, що від нас залежить, аби максимально  забезпечити дотримання прав людей на отримання гідної медичної та соціальної допомоги на підконтрольній території, права бути з родиною та інші", - підкреслив віцепрем'єр-міністр України - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков.

Нагадаємо, в Україні для стримування поширення COVID-19 з 8 по 24 січня будуть посилені карантинні обмеження. Вже відомо, що в цей період будуть введені посилені карантинні обмеження

Читайте також: "Укрзалізниця" відкриває новий маршрут на прифронтовий Донбас

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик