10.12.2020, 09:21

Януковичу відмовили в участі по відеозв'язку у засіданні суду

Януковичу отказали в участии по видеосвязи в заседании суда

Печерський районний суд Києва відхилив клопотання адвокатів екс-президента України Віктора Януковича щодо його участі у засіданні, на якому розглянуть клопотання прокуратури про обрання запобіжного заходу Януковичу у справі Майдану.

Печерський районний суд Києва 9 грудня відмовив екс-президенту України Віктору Януковичу у виступі по відеозв'язку в засіданні з обрання йому запобіжного заходу у справі про організацію насильницьких злочинів 18-20 лютого 2014 року, повідомляє Час Пік.

Адвокати просили суд забезпечити участь екс-президента у засіданні по відеозв'язку. Сторона захисту наполягала, що задоволення їх клопотання – "реалізація права на захист та доступ до правосуддя". 

На думку прокурора, це "спроби пропіаритися і будь-яким чином на місяці розтягнути" розгляд клопотання про обрання запобіжного заходу. 

"Відмовити в задоволенні зазначеного клопотання, адже (Янукович ред.) не позбавляється в даному випадку права доступу до правосуддя", - оголосив рішення суддя.

Розгляд судом клопотання офісу генерального прокурора про обрання запобіжного заходу екс-президенту Віктору Януковичу у "справі Майдану" перенесено на 10 грудня. Засідання заплановане на 12:00.

Причиною перенесення засідання є неявка адвокатів Януковича після тригодинної перерви в засіданні, оголошеної 9 грудня. Суддя констатував, що захисники Януковича фактично самоусунулися від своїх обов'язків. Тому було вирішено надати екс-президенту безкоштовного адвоката. 

Читайте також: План "Б" по Донбасу: Україна може вимагати відключення Росії від системи SWIFT

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик