10.12.2020, 09:48

Україна отримає від ЄІБ 640 млн євро на розвиток інфраструктури, оновлення транспорту та ремонт доріг

Украина получит от ЕИБ 640 млн евро

Україна отримає від Європейського інвестиційного банку 640 млн євро на реалізацію пріоритетних проектів у галузі інфраструктури та транспорту. ЄІБ та уряд України 9 грудня підписали три кредитні угоди.

ЄІБ інвестує 640 млн євро у відновлення інфраструктури, поліпшення громадського транспорту та дорожнього сполучення в Україні.

Про це написав міністр інфраструктури Владислав Криклій у своєму Telegram-каналі, повідомляє Час Пік.

"Вдячний нашим постійним партнерам з ЄІБ за всебічне співробітництво та допомогу Україні", - написав Криклій.

Міністр інфраструктури розповів, куди планують спрямувати виділені кошти:

- 340 млн євро будуть спрямовані на відновлення ключової соціальної та транспортної інфраструктури у східному регіоні (школи, дитсадки, лікарні, поштові відділення, муніципальний транспорт тощо);

- 100 млн євро – на оновлення 183 км автошляхів у Луганській області;

- 200 млн євро – на реалізацію проєкту "Міський громадський транспорт України ІІ", що передбачає закупівлю електричного громадського транспорту майже у 20-ти українських містах.

"На муніципальному рівні фінансування отримають кілька сотень малих та середніх проектів, спрямованих на відновлення соціальної інфраструктури, поліпшення комунальних послуг, ремонт пошкоджених адміністративних будівель та поліпшення ключової соціальної інфраструктури, включаючи лікарні, школи, дитячі садки, поштові відділення, вуличне освітлення, каналізаційні системи, а також муніципальний транспорт та відповідну транспортну інфраструктуру.

Завдяки кредиту українські міста модернізують рухомий склад електричного громадського транспорту (трамваїв, тролейбусів, вагонів метро і електробусів), відновлять і збудують нову інфраструктуру громадського транспорту (наприклад, трамвайні лінії, тролейбусні лінії, підстанції і депо)", - повідомили в ЄІБ.

Читайте також: В Україні планують тритижневий локдаун з 8 січня: до яких обмежень варто готуватися

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик