10.12.2020, 17:29

В Україні перевірятимуть сферу ЖКГ: пропонується створити відповідний орган

Ольга Романец | Все новости автора

До Верховної Ради України внесли законопроекти про створення Державної житлово-комунальної інспекції. Вона повинна перевіряти дотримання стандартів і норм у сфері ЖКГ.

Про це інформує офіційний сайт Мінрегіону з посиланням на портал ВРУ, передає Час Пік.

У Мінрегіоні відзначають, що сфера ЖКГ протягом багатьох років знаходиться в поганому стані. До початку 2020 року прийшло понад 2000 скарг щодо діяльності комунальників.

Як повідомляється, міністерство не має відповідних повноважень, які б дозволяли контролювати сферу ЖКГ. Це призвело до численних системних порушень і нехтувань нормами законодавства. Зокрема принципи нарахування розмірів оплати за комунальні послуги вийшли з-під контролю і залишаються незрозумілими.

У цій ситуації найбільше страждають споживачі комунальних послуг. Саме через це назріла потреба у створенні відповідного контролюючого органу. Він здійснюватиме перевірку якості надання житлово-комунальних послуг, зокрема, з тепло -, водопостачання та водовідведення, поводження з відходами, управління багатоквартирними будинками. Зокрема перевірятимуть економічне обґрунтування комунальних тарифів. Перевірки будуть як планові, так і на підставі скарг населення.

Відповідні законопроекти №4403 і №4404 вже зареєстровані в парламенті.

Читайте також: Заборгованості із зарплат шахтарям виплатять до 20 грудня, - нардеп

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: