13.12.2020, 07:45

Кібератака на американську компанію FireEye загрожує Україні - НКЦК

Кибератака на американскую компанию FireEye угрожает Украине

Американська компанія FireEye, яка спеціалізується на кібербезпеці, піддалася потужній кібератаці. Через це існуює загроза для кібербезпеки України.

Національний координаційний центр кібербезпеки при Раді національної безпеки та оборони України (НКЦК) попереджає про підвищений рівень кіберзагроз через кібератаку на FireEye, повідомляє Час Пік.

Встановлено, що в результаті атаки були викрадені цифрові інструменти, за допомогою яких фахівці Red Team раніше виявляли уразливості в системах захисту інших компаній та урядів.

Серед вкрадених інструментів скрипти для автоматизації збору даних про ціль, а також фреймворки за аналогами з CobaltStrike і Metasploit, які зазвичай використовуються при перевірці стану захисту мереж та для імітації кібератак під час кіберучень.

"Такий інструментарій може бути використаний для втручання в мережі та інформаційні системи, та за певних умов бути використаний в якості кіберзброї.

За даними FireEye характер злому вказує про високу ймовірність причетності до цієї кібератаки спецслужб Російської Федерації", - йдеться у повідомленні НКЦК.

РНБО України враховує зростаючу кількість інцидентів кібератак та попереджає про загрозу для українських інформаційних систем, особливо перед новорічними святами та майбутнім посиленням карантину.

Читайте також: В Україні з 16 січня 2021 року сфера обслуговування переходить виключно на українську мову

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик