16.12.2020, 15:55

В Україні змінили критерії виклику швидкої допомоги: пацієнтів розділили на 4 категорії

Марина Началова | Все новости автора
скорая

Уряд України на засіданні 16 грудня затвердив критерії розподілу викликів швидкої медичної допомоги в залежності від стану пацієнта.

Постановою затверджено 4 категорії викликів - критичні, екстрені, неекстрені та непрофільні, передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.

До критичних звернень відносяться випадки, коли є загроза життю пацієнта і є необхідність в проведенні реанімаційних заходів - відсутнє дихання, дихання неефективне, масивна крововтрата.

До екстрених звернень відносяться стани, які загрожують життю пацієнта і можуть призвести до різкого погіршення стану при несвоєчасному наданні медичної допомоги. Такі стани супроводжуються: порушенням свідомості, кровотечею, гострим коронарним синдромом, ознаками інсульту, розладом дихання.

До категорії неекстрених викликів відносяться випадки, коли стан хворого не є невідкладним і відстрочка надання медичної допомоги не призведе до погіршення стану, проте пацієнт потребує оцінки стану медпрацівником.

До непрофільних відносяться звернення, коли стан пацієнта не є невідкладним і не вимагає надання медичної допомоги в рамках, передбачених кваліфікаційними вимогами робітників бригад швидкої допомоги. Хворий/постраждалий не потребує оцінки стану здоров'я на місці, при потребі йому може бути надана дистанційна медична консультація.

Нагадаємо, спікер ВРУ Дмитро Разумков анонсував створення фонду для вакцинації проти COVID-19.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик