17.12.2020, 12:38

Бізнесмен з Сєвєродонецька продавав доступ до антиукраїнських та пропагандистських телеканалів

Северодонецк, СБУ

На Луганщині СБУ блокувала поширення забороненого в Україні телевізійного контенту. Підприємець із Сєвєродонецька налагодив "бізнес" з продажу пакетів доступу до антиукраїнських каналах та пропагандистських російських телеканалів.

На Луганщині СБУ блокувала канал поширення забороненого телевізійного контенту з тимчасово окупованих територій Донбасу та країни-агресора, повідомляє Час Пік з посиланням на прес-службу 3 управління ГУ СБ України в Донецькій та Луганській областях.

Встановлено, що підприємець з Сєвєродонецька надавав населенню декількох міст регіону послуги з розблокування заборонених в Україні телевізійних каналів.

За допомогою спеціального обладнання та програмного забезпечення він продавав клієнтам пакети розблокованих українських платних каналів та інших країн. У запропонований ділком список "опцій" входили російські пропагандистські телеканали, включені до списку санкцій РНБО України, а також антиукраїнські канали, мовлення яких ведеться з ОРДЛО, зокрема "Новоросія ТВ", "Луганськ 24" та "Оплот".

Свої послуги зловмисник рекламував через сайт в інтернеті. Співробітники СБУ проаналізували клієнтську базу та з'ясували, що більшість громадян навіть не здогадувалося, що купують пакет каналів з антиукраїнським контентом.

Однак, серед споживачів "телепродукції" СБУ вже виявила громадян, які підтримують систематичні контакти з представниками проросійських НВФ та цілеспрямовано зверталися до підприємця для отримання доступу до телеканалів так званих "Л/ДНР".

СБУ нагадує, що будь-яке сприяння окупаційній владі РФ, в тому числі в інформаційному просторі, тягне за собою кримінальну відповідальність за статтями 110 та 258-3 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, в Україні з 16 січня 2021 року всі постачальники послуг, незалежно від форми власності, обслуговувати споживачів та надавати інформацію про товари і послуги зобов'язані будуть українською мовою.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик