17.12.2020, 12:58

В Україні прийнято закон про масочний режим та штрафи для бізнесу

В Украине принят закон о масочном режиме и штрафах для бизнеса

Верховна Рада України прийняла закон про штрафні санкції для суб'єктів господарювання, які допускають відсутність масок або респіраторів на громадянах. За прийняття законопроєкту віддали голоси 241 депутат при мінімально необхідних 226.

Верховна Рада прийняла закон № 3890 "Про внесення змін до Закону України "Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення" щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)", повідомляє Час Пік.

Закон передбачає відповідальність за допуск в громадські будівлі та громадський транспорт клієнтів без засобів індивідуального захисту. Мова про маски та респіратори (у т.ч. саморобних), які закривають рот та ніс. Також штрафуватимуть за невжиття заходів у разі перебування у будівлі осіб без масок.

Посадовим особам державної санітарно-епідеміологічної служби, головним державним санітарним лікарям та їх заступникам надаються повноваження штрафувати суб'єктів господарювання на суму 200-300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (3400 - 5100 грн) за пропуск осіб у громадські будівлі/транспорт під час карантину без одягнених засобів захисту, які закривають ніс і рот, та за обслуговування підприємцями або працівниками суб'єктів господарювання без одягнених засобів захисту.

Відповідальними визнаються підприємства, установи, організації або громадяни-суб'єкти господарської діяльності.

Читайте також: В Україні за самоізоляцію дають соцдопомогу: хто та на які виплати може розраховувати

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик