17.12.2020, 13:46

Карантинні виплати: з'явився повний перелік категорій ФОП, які можуть отримати допомогу

Карантинные выплаты

В Україні з 21 грудня 2020 року розпочнуться карантинні виплати ФОП та найманим працівникам. Громадяни зможуть отримати по 8 тисяч грн в рамках допомоги бізнесу в умовах пандемії COVID-19. Названо категорії підприємців, які можуть отримати компенсацію від уряду під час локдауну.

Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко під час прямого ефіру на телеканалі "1 + 1" назвав категорії підприємців, які можуть отримати компенсацію від уряду, повідомляє Час Пік.

"Хочу закликати всіх подаватися на програми максимально швидко. Щодо 8 тисяч гривень подача документів до 31 грудня, ще є час. Потрібно зареєструватися, виплати почнуться з 21 числа. Хто звернеться до 21-го, то кошти отримає до кінця року. Хто звернеться після 21 - вже у новому році", - сказав Петрашко.

За його словами, вже 120 тисяч українців звернулися до уряду з проханням про допомогу.

"ФОПи стали для нас, для України великою частиною економіки. Ми з розумінням ставимося до підприємців, завжди проводимо з ними консультації. Діалог проводимо у форматі зустрічей з асоціаціями, які представляють ФОП", - сказав міністр.

Він зазначив, що виплати отримають ті підприємці, основний КВЕД (Класифікатор видів економічної діяльності) яких включено до "Переліку видів економічної діяльності, які можуть постраждати у зв'язку з посиленням карантину".

Читайте також: В Україні за самоізоляцію дають соцдопомогу: хто та на які виплати може розраховувати

Карантинные выплаты

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик