17.12.2020, 16:29

Верховна Рада прийняла закон про "інвестиційних нянь"

Марина Началова | Все новости автора
верховная рада

Верховна Рада ухвалила в цілому ініційований Президентом України Володимиром Зеленським закон про державну підтримку інвестиційних проектів зі значними інвестиціями (так званий закон про інвестиційних нянь).

За документ проголосувало 252 народних депутати, передає Час Пік з посиланням на сайт ВРУ.

Законом визначено організаційні, правові та фінансові засади державної підтримки інвестиційних проектів зі значними інвестиціями з метою залучення в Україну значних інвестицій, створення нових робочих місць, стимулювання економічного розвитку регіонів та зростання конкурентоспроможності економіки України.

Також законом виокремлено новий вид інвестора - інвестора зі значними інвестиціями та інвестиційний проект зі значними інвестиціями, передбачено ряд пільг для таких інвесторів визначено форми (інструментів) надання державної підтримки інвестиційним проектам зі значними інвестиціями.

Законом закріплено статус державної установи, до складу якої входять інвестиційні менеджери та яка уповноважується Кабінетом Міністрів на супровід інвесторів у процесі підготовки та здійснення інвестиційних проектів зі значними інвестиціями.

В Офісі Президента привітали ухвалення Верховною Радою президентського закону.

Виступаючи на відеоконференції керівників закордонних дипломатичних установ України у Києві, Глава держави зазначив, що законопроект № 3760 про підтримку інвестицій надає преференції для інвесторів, які хочуть розвивати свої проекти в Україні.

«Закон про державну підтримку інвестиційних проектів зі значними інвестиціями дозволяє Україні запровадити конкурентні з країнами-сусідами умови для стимулювання залучення як внутрішніх, так і міжнародних інвесторів», – пояснила заступник керівника Офісу Президента України Юлія Ковалів.

«Ми очікуємо, що це дозволить після кризового 2020 року відновити інвестиційну активність в Україні. Очікуємо, що цим інструментом скористаються як внутрішні українські інвестори, які хочуть чи розширювати виробництво чи будувати нові проекти, так і іноземні інвестори», – додала Ковалів.

Нагадаємо, Верховна Рада призначила Сергія Шкарлета міністром освіти.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: