17.12.2020, 18:22

Штрафи за відсутність масок, призначення міністра і смерть Кернеса: головні новини України за 17 грудня

Марина Началова | Все новости автора
карантин в украине

Сьогодні Верховна Рада прийняла закон про штрафи для суб'єктів господарювання, які пускають у свої заклади відвідувачів без масок, а також призначила міністра освіти. Тим часом Харків у жалобі через смерть мера Геннадія Кернеса. Про ці та інші головні новини четверга читайте в одній публікації.

В Україні прийнято закон про масочний режим та штрафи для бізнесу

Верховна Рада прийняла закон про штрафні санкції для суб'єктів господарювання, які допускають відсутність масок або респіраторів на громадянах. За допуск у громадські будівлі і громадський транспорт клієнтів без засобів індивідуального захисту передбачається штраф у розмірі 3400 - 5100 грн. Подробиці читайте в статті.

Верховна Рада призначила Шкарлета міністром освіти

Верховна Рада прийняла постанову про призначення Сергія Шкарлета міністром освіти і науки України. До цього він був тимчасово виконуючим обов'язки. Однак частина депутатів залишилася незадоволеною призначенням Шкарлета, оскільки він був викритий у плагіаті дисертацій. Більш детально читайте в публікації.

Мер Харкова Геннадій Кернес помер від ускладнень COVID-19

У Німеччині в ніч на 17 грудня помер харківський міський голова Геннадій Кернес, який хворів на коронавірусну хворобу і останні місяці перебував у берлінській клініці Шаріте, повідомляється в статті.

У Харківській міськраді повідомили, що прощання з Кернесом відбудеться наступного тижня в оперному театрі, а поховають очільника міста на Алеї почесних харків'ян на міському кладовищі №2. Подробиці читайте в матеріалі.

Як працюватимуть банки в період новорічних свят: графік від НБУ

Національний банк визначив регламент роботи системи електронних платежів і порядок роботи банківської системи в період завершення звітного року. З 1 по 3 і з 7 по 10 січня включно більшість банків не буде працювати. Детальніше про режим роботи фінансових установ у свята читайте тут.

У МОЗ України збираються вакцинувати від COVID-19 мешканців тимчасово окупованих територій

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов доручив включити у Національний план вакцинації проти COVID-19 громадян України, які проживають на тимчасово окупованих територіях. За його словами, важливо забезпечити доступ до вакцин всіх українців. Подробиці читайте в статті.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик