18.12.2020, 18:30

Окупанти 4 рази відкривали вогонь по українських позиціях, - штаб

Ольга Романец | Все новости автора
ООС

Протягом поточної доби, 18 грудня, в районі проведення операції Об'єднаних сил було зафіксовано 4 порушення режиму припинення вогню.

Про це повідомляє прес-центр штабу ООС, передає Час Пік.

Так, на Приазов'ї поблизу Водяного, незаконні збройні формування відкривали вогонь у бік українських позицій з мінометів 120-го калібру. Біля цього ж населеного пункту ворог вдруге за кілька тижнів вдався до дистанційного мінування позицій ООС. Так, використавши ПКМ-1, окупанти закинули в бік підконтрольних Україні територій 12 заборонених мін ПОМ-2.

Порушувався режим припинення вогню і неподалік Авдіївки. Тут ворог спершу застосував ручний протитанковий гранатомет, а трохи пізніше - підствольний гранатомет.

У той же час, на всіх інших ділянках лінії розмежування ситуація залишається спокійною.

"Постріли окупантів були неприцільними і не несли загрози життю наших воїнів, тому вогонь у відповідь вони не відкривали. Серед наших захисників бойових втрат і поранень немає. Українські військовослужбовці і надалі перебувають напоготові до ймовірних провокацій ворога", - повідомили в штабі.

Крім того, сьогодні сапери ДСНС розмінували майже 5 гектарів території та передали на знищення 95 вибухонебезпечних предметів.

Читайте також: На Донбасі окупанти застосували артилерію і міномети

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик