21.12.2020, 16:43

ЮНІСЕФ поставить у лікарні Сходу України 100 кисневих концентраторів

Марина Началова | Все новости автора

Медичні заклади п’яти східних областей України отримають цього тижня 100 кисневих концентраторів, закуплених Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) у рамках підтримки уряду України у боротьбі з пандемією COVID-19.

Така допомога стала можливою за фінансування уряду Німеччини у співпраці з Міністерством охорони здоров’я України, повідомляє прес-служба МОЗ, передає Час Пік.

"Зараз весь світ знаходиться у запеклій боротьбі зі спільним ворогом — COVID-19, адже лише спільно ми здатні його швидше подолати. Забезпечення лікарень засобами захисту та обладнанням, підтримка медичних працівників, а також вакцинація, на сьогодні — це пріоритетні завдання як для України, так і для всього світу. Я дякую всім нашим міжнародним партнерам за підтримку та допомогу. Лише об‘єднавшись, ми сильніші за ворога", — зазначив міністр охорони здоров‘я України Максим Степанов.

Кисневі концентратори будуть поставлені в опорні лікарні Харківської, Запорізької, Дніпропетровської, Донецької та Луганської областей. Передбачається, що половину партії обладнання отримають медичні заклади поблизу лінії розмежування у Донецькій та Луганській областях.

Це вже третя партія кисневих концентраторів, яку ЮНІСЕФ передав для України за підтримки міжнародних донорів та приватного сектора. Загалом з початку пандемії в рамках таких партнерств Дитячий фонд ООН закупив 463 концентратори. Очікується поставка наступної партії кисневого обладнання за кілька тижнів.

Нагадаємо, ЄС розглядає можливість надання Україні вакцини проти COVID-19.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик