21.12.2020, 17:02

Зеленський провів переговори з президентом ЄБРР та запросив її в Україну

Марина Началова | Все новости автора

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом Європейського банку реконструкції та розвитку Оділь Рено-Бассо.

Про це повідомила прес-служба Офісу Президента України, передає Час Пік.

Глава Української держави привітав співрозмовницю з обранням на посаду президента ЄБРР і наголосив, що важливість співпраці з Банком для України важко переоцінити – на сьогодні він є найбільшим інституційним інвестором у нашій країні.

«Наскільки мені відомо, цьогорічний портфель проектів банку вже досягнув 730 мільйонів євро, а до завершення року цей обсяг може досягнути 900 мільйонів євро. Ми дуже раді, що особливо в часи світової економічної кризи, викликаної пандемією COVID-19, Банк продовжує активно інвестувати в Україну та надавати підтримку українському бізнесу», – зазначив Зеленський.

Він наголосив, що, попри кризу, українська банківська система працює стабільно, а бюджет виконується. Президент розповів, що сьогодні в Україні розпочинає роботу місія Міжнародного валютного фонду, і за її результатами очікується отримання на початку 2021 року чергового траншу в межах програми stand-by.

Сторони детально обговорили перебіг реформ в Україні.

«У цьому році ми ухвалили закон про ринок землі, розпочали реформу податкової та митної служб, підписали перші концесійні договори, активно проводимо «малу» приватизацію та цифровізацію всіх державних послуг», – зауважив Глава держави.

Президент України також детально розповів, що керівництво держави щодня докладає зусиль, щоб подолати конституційну кризу, тісно співпрацюючи з Венеціанською комісією, і просування в цьому напрямку відбувається досить швидко. Він зазначив, що було відновлено функціонування електронного декларування та проголосовано закон про відновлення повноцінної роботи НАЗК. Володимир Зеленський наголосив, що вже підготовлено необхідні законопроекти щодо судової реформи, структурні реформи тривають, попри вплив пандемії.

Президент ЄБРР Оділь Рено-Бассо привітала зусилля та діяльність, спрямовані на відновлення роботи НАЗК.

Володимир Зеленський розповів про програму масштабного оновлення інфраструктури «Велике будівництво», згідно з якою вже цього року в Україні буде відремонтовано та збудовано близько 4200 км автомобільних доріг державного значення, а також 2500 км доріг місцевого значення.

«Активна співпраця з ЄБРР, Європейським інвестиційним банком та іншими фінансовими установами є важливою для нас з точки зору залучення додаткових кредитних коштів для інвестицій в інфраструктуру. І я вітаю підписану 18 грудня угоду з Укравтодором, що дасть змогу вже наступного року розпочати роботи з капітального ремонту доріг», – зауважив Президент України.

Глава держави привітав Оділь Рено-Бассо з прийдешніми святами та запросив здійснити візит до України.

Раніше повідомлялося, що ЮНІСЕФ поставить у лікарні Сходу України 100 кисневих концентраторів.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: