25.12.2020, 09:46

Новорічний "подарунок": В Україні підвищили тарифи на тепло для населення на 2021 рік

В Украине повысили тарифы на тепло для населения на 2021 год

В Україні переглянули тарифи на виробництво теплової енергії для населення. Цифри в платіжках українців істотно зростуть у 2021 році.

Національна комісія з питань державного регулювання енергетики та комунальних послуг підвищила тарифи 23 теплоелектростанцій на тепло для населення у 2021 році. Рішення про підвищення було прийнято на засіданні НКРЕКП 24 грудня, повідомляє Час Пік.

Як повідомляється у ]]>звіті]]> НКРЕКП, опублікованому за результатами засідання, ревізії були піддані тарифи для населення, бюджетних та релігійних організацій та інших споживачів на 2021 рік.

Зокрема, тарифи підняли для всіх 23-х ТЕЦ та когенераційних установок (систем, що дозволяють одночасно отримувати теплову та електричну енергії за допомогою електрогенераторів). Зазначається, що рішення ухвалили на підставі звернення представників ТЕЦ.

Для низки теплоелектроцентралей тариф підняли на 30-50%. Серед регіонів найменше підвищили тариф для Дніпровської ТЕЦ - на 5,5%, найбільше зросте тариф клієнтів ТОВ "Євро-реконструкція" – на 49,7%.

Середньозважений тариф на тепло для населення після підвищення складе 1 121,71 грн/Гкал. Найвищий тариф в результаті зростання цін має Сєвєродонецька ТЕЦ – (Луганська область) – 1 471,54 грн/Гкал, найнижчий - у ТЕЦ-2 Есхар (Харківська область) - 653,99 грн/Гкал.

Необхідність підвищення тарифів на теплову енергію у 2021 році регулятор пояснив "істотним зниженням обсягів виробництва теплоенергії, підвищенням фонду зарплати для ліцензіатів, зростанням цін на паливно-енергетичні ресурси, а також зростанням витрат на послуги з розподілу природного газу".

Яким чином нові тарифи на виробництво теплової енергії позначаться на вмісті гаманців українців, сказати поки складно. Але, судячи зі зростання вартості послуг та сировини для самих компаній, сподіватися на те, що цифри в платіжках не будуть рости, дуже складно. 

Нагадаємо, ціна на газ відчутно зросла у грудні для виробників тепла. 

Читайте також:

Нові тарифи на розподіл газу з 1 січня 2021: скільки будемо платити

Комунальний переворот: Які "сюрпризи" готує українцям новий закон про ЖКП

В Украине повысили тарифы на тепло для населения на 2021 год

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик