26.12.2020, 16:32

РНБО відреагувала на заяву Зеленського про загальну мобілізацію

снбо

У Раді національної безпеки відреагували на заяву президента України Володимира Зеленського про загальну мобілізацію у разі нападу Росії.

Так, заступник секретаря РНБО генерал-майор Сергій Кривонос в інтерв'ю "НВ" розповів, що велика кількість людей не вирішить проблему, передає Час Пік.

За його словами, оточення глави держави переконує його в тому, що загальна мобілізація чоловіків та жінок, про яку він говорить, можлива, проте цього насправді не відбудеться.

"Ми, які це пройшли і бачили це в свої реаліях, - ми розуміємо , що навіть якщо теоретично ми зможемо мобілізувати жінок і чоловіків - а чи навчені ці люди тримати зброю в руках? Ні. Чи хочуть ці люди це робити? Ні", - пояснив Кривонос.

Він вважає, що в пріоритеті - виховання патріотизму, оскільки в 2014 році багато хто просто тікав від мобілізації, як і після введення воєнного стану.

"І 2018 рік, коли ввели воєнний стан, також показав, що величезна кількість втекла. Тому держава повинна виховувати цей мобілізаційний резерв, і ідеологічно також. Це не за рік досягається", - сказав заступник секретаря РНБО.

Кривонос вважає, що невелика кількість навчених людей, які вміють взаємодіяти з технікою, більш ефективна.

"Тому що ми ж не воюємо м'ясом, не кидаємо людей десятками тисяч", - зазначив генерал-майор.

Читайте також: "Ти не повинен брати її": Зеленський радикально висловився про російську вакцину проти COVID-19

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: