28.12.2020, 17:22

Субсидії в 2021 році будуть оформляти по-новому: хто і як може подати документи

Марина Началова | Все новости автора
субсидии

У нинішньому році в Україні тричі переглядалася програма житлових субсидій у зв'язку з карантином. У 2021 році більше українців зможе скористатися допомогою від держави.

Які зміни в програмі субсидій будуть з нового року, розповіла в ефірі програми "Сніданок з 1+1" міністр соціальної політики Марина Лазебна, передає Час Пік.

Право на отримання субсидії надано новим категоріям громадян: це домогосподарства, де прописані особи, які там не проживають; особи, які не мають постійного доходу і звільнені від сплати ЄСВ - це особи, які ведуть незалежну професійну діяльність та особи, які вимушено не працюють через карантин. Також тепер можуть отримати субсидію особи, які отримали майно у спадок; люди, які отримують допомогу по частковому безробіттю та громадяни, члени сім'ї яких працюють за кордоном.

Якщо громадянин втратив роботу через коронавірус, то при розрахунку субсидії беруться доходи тільки за останній місяць, а не за півроку, як раніше було для всіх.

Останнє рішення з цього приводу було прийнято Урядом 23 грудня, і, за словами Лазебної, документи на оформлення субсидії вже можна подавати. Ті 3 мільйони громадян, які субсидію вже отримують, нічого додатково подавати не повинні.

З 1 січня 2021 року органи соцзахисту більше не будуть особисто приймати документи для оформлення субсидії. Заяву можна буде подати поштою, онлайн на офіційному сайті або в додатку "Дія". Лазебна пояснила, що якщо немає можливості відправити заяву онлайн, потрібно звернутися в свою громаду або сільраду, де створені спеціальні підрозділи, які приймають заяви, або відправити документи до районного управління соцзахисту поштою.

Раніше повідомлялося: Новим категоріям українців надали право на отримання субсидії: хто може звернутися за допомогою

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: