28.12.2020, 20:37

"Захмарні" платіжки: Шмигаль доручив перевірити обґрунтованість тарифів на газ

Марина Началова | Все новости автора
газ

Нещодавно українців "порадували" новиною про підвищення комунальних тарифів з нового року. Разом з тим прем'єр-міністр Денис Шмигаль доручив голові Міненерго та Антимонопольному комітету перевірити обґрунтованість цін на газ.

Про це Шмигаль повідомив на засіданні Уряду 28 грудня, передає Час Пік з посиланням на Урядовий портал.

Прем'єр наголосив, що в серпні цього року відбулася лібералізація ринку газу, завдяки чому споживачі отримали право вільно обирати постачальників.

За словами Шмигаля, наразі серед постачальників газу чи не найменші ціни на газ для побутових споживачів пропонує державний НАК "Нафтогаз". Голова Уряду зазначив, що змінити постачальника можна онлайн за кілька хвилин та закликав громадян обирати для себе найкращий варіант, щоб не переплачувати за газ.

Прем’єр-міністр також доручив т.в.о. Міністра енергетики Юрію Вітренку разом з Антимонопольним комітетом перевірити обґрунтованість цін на газ.

"Необхідно провести аудит формування тарифів та розглянути можливість зниження тих складових тарифу, які є несправедливими й невиправданими з точки зору ринку. Це стосується і питання тарифу на транспортування газу, і газових коефіцієнтів. У вас є всі важелі, аби врегулювати це питання", - наголосив Шмигаль.

Також на сьогоднішньому засіданні Кабмін скасував пільговий тариф на електроенергію для населення: скільки тепер платити.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик