29.12.2020, 15:25

Військові у зоні ООС відпрацьовували стрибки з парашютом: фото

Марина Началова | Все новости автора
парашют

В районі проведення операції Об'єднаних сил воїни-десантники продовжують виконувати планову програму стрибків з парашутом.

Про це повідомляє прес-центр штабу Об'єднаних сил, передає Час Пік.

Цього разу десантування здійснювалося вдень з транспортно-бойового вертольоту Мі-8 армійської авіації Сухопутних військ ЗС України. Зокрема, випробовували на сміливість новачків підрозділу, які виконали свій перший ознайомчий парашутний стрибок з висоти 800 метрів.

Перед цим кожен "крилатий піхотинець" пройшов та засвоїв курс повітрянодесантної підготовки, відпрацював елементи наземного вишколу на повітрянодесантному комплексі та самостійно виконав укладку бойового парашуту.

Більш досвідчені десантники здійснювали стрибки з висоти 600 метрів зі зброєю та десантним рюкзаком, екіпірованим засобами індивідуального захисту та запасом води, тощо. Стрибки проводилися під контролем та керівництвом фахівців повітрянодесантної служби частини, які мають відповідний досвід.

"Важко описати словами свої відчуття, – поділився враженнями один із десантників-"новачків" відразу після приземлення. - Враження - неймовірні! Було дещо складно через сильні пориви вітру, але після приземлення емоції зашкалюють, одразу хочеться повторити! Стрибок ніби додав впевненості в собі, в своїх можливостях".

Як зазначають інструктори, кожен десантник в залежності від віку виконує від п’яти парашутних стрибків зі зброєю та спорядженням на рік. По прибуттю в підрозділ нових військовослужбовців-контрактників, для них проводиться допідготовка, плануються нові стрибки, аби вони якнайшвидше набули досвіду.

Нагадаємо, за минулу добу на Донбасі окупанти 13 разів порушили перемир'я.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик