29.12.2020, 16:50

Хорватію сколихнув ще один землетрус, потужніший за попередній

Марина Началова | Все новости автора
землетрясение в хорватии

У Хорватії стався другий за останні дні потужний землетрус, сила якого досягла 6,3 бали за шкалою Ріхтера.

Епіцентр землетрусу знаходився в 46 км на південний схід від Загреба в районі міста Петринья, передає Час Пік з посиланням на місцеві ЗМІ.

Землетрус стався 29 грудня близько 12:20 за місцевим часом, поштовхи тривали 20 секунд. Після землетрусу силою 6,3 бала відчувався ще один більш слабкий, з магнітудою 4,2 бала за шкалою Ріхтера.

У Петриньї пошкоджена велика кількість будівель, центр міста зруйнований, рятувальники шукають під завалами людей. Всі наявні пожежні команди із Загреба направляються в Петринью, туди ж направлено підкріплення з інших регіонів країни. До ліквідації наслідків землетрусу залучено армію.

Стало відомо про загибель 12-річної дівчинки - цю інформацію підтвердив мер Петриньї Даринко Думбович.

Землетрус також завдав великої шкоди місту Сисак. Зруйновано дороги, пошкоджено водопровід, вода затопила двори городян.

Європейський середземноморський сейсмологічний центр (EMSC) підрахував, що сьогоднішній землетрус в Петриньї відчули шість мільйонів чоловік в Хорватії і сусідніх країнах. Поштовхи відчувалися в Чорногорії, Боснії і Герцеговині, Чехії, Німеччини, Угорщини, Італії, Румунії, Словаччині, Словенії, Сербії та Австрії.

Нагадаємо, вранці 28 грудня в тому ж регіоні стався землетрус магнітудою 5 балів.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: