31.12.2020, 10:59

Приватизація в'язниць та будівництво нових СІЗО: Малюська озвучив плани Мін'юсту на 2021 рік

Малюська озвучил планы Минюста на 2021 год

В Україні активну фазу "Великого продажу в'язниць" у 2020 році розпочати не вдалося через бюрократичні перешкоди. У 2021 році будуть приватизовані мінімум чотири в'язниці.

У 2021 році будуть приватизовані мінімум чотири в'язниці, почнеться будівництво нових слідчих ізоляторів, будуть прийняті закони, "які повністю змінять систему кримінальних покарань". Про це на своїй сторінці у Facebook написав міністр юстиції України Денис Малюська, передає Час Пік.

Він зазначив, що у 2020 році в Україні вперше з'явилися платні камери з поліпшеними умовами утримання в СІЗО, це дозволило прибрати корупцію при розподілі кращих камер.

"Цим ми прибрали корупцію на розподілі кращих камер, заробили гроші на ремонти безкоштовних камер (зібрали майже 2 млн. грн. та уже відремонтували 25 безкоштовних камер) і забезпечили дотримання належних стандартів утримання", - написав Денис Малюська.

Він зазначив, що в Україні суттєво зменшилася мережа в'язниць. "Під ніж" пішли 12 установ з гіршими, у порівнянні з аналогами, умовами утримання. Це дозволило зменшити кількість співробітників та підвищити заробітні плати тим, хто залишився..

Серед невдач 2020 року міністр назвав те, що Мін'юст не зміг перейти до приватизації в'язниць.

"На заваді стали численні бюрократичні перешкоди (тут були пригоди, які заслуговують окремого допису). Але врешті-решт із затвердженням державного бюджету на 2021 рік з’явилося світло у кінці тунелю: його нормами передбачено, що доходи від приватизації в’язниць будуть розподілятися за пропорцією 70/30 (70% - у спецфонд та, відповідно, на нове будівництво, 30% - у загальні доходи бюджету). Це хоч і трохи затягує строки, але все-одно надає нам змогу врешті-решт продавати в’язниці у межах процедури малої приватизації", – написав Денис Малюська.

За його словами, у 2021 році будуть приватизовані мінімум чотири в'язниці, почнеться будівництво нових слідчих ізоляторів, будуть прийняті закони, "які повністю змінять систему кримінальних покарань".

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик