Смугаста дієта

Ольга Ранська | Все новости автора

Ця дієта для тих, хто не може відмовитися від улюблених (шкідливих) продуктів. Особливо корисно буде її почати після ситних новорічних свят.

Незалежно від вашого способу життя, дотримуватися смугасту дієту досить легко. Взагалі, це навіть і не дієта в її класичному розумінні, а просто такий собі хитрий маневр: чергування розвантажувальних днів на кефірі та звичайного вашого раціону. Але потрібно пам'ятати, що навіть найсуворіша дієта не матиме сенсу, навіть якщо і дасть тимчасовий результат, якщо не надбати правильні харчові звички.

Отже, чергуючи "нормальну" калорійність вашого звичайного дня з низькою калорійністю "кефіру", можна уникнути переходу організму в" режим економії", що відбувається практично завжди при істотному зниженні калорійності навіть на кілька днів і помітно гальмує процес схуднення. Адже один день можна відпочити від звичної їжі, а отже, не буде стресу і дикого бажання з'їсти улюблені ласощі. А значить, можна буде уникнути повернення ваги після закінчення дієти, що трапляється досить часто.

І тому, незважаючи на те, що смугаста дієта не така вже сувора, за 14 днів такого раціону можна втратити 3-4 кг.але дотримуватися такої дієти можна без обмежень - стільки, скільки вам хочеться.

Основні правила смугастої дієти

Перший день: випивати 1,5-2 л кефіру 1%-ної жирності. Також можна пити зелений чай, воду без газу і одне зелене яблуко. Кефір краще випивати в 5-7 прийомів, воду і чай - за бажанням. А що стосується яблука, то його можна з'їсти тільки якщо відчуєте, що вам дуже-дуже хочеться їсти.

У такі розвантажувальні дні організм дуже активно позбавляється від старих жирових запасів.

Другий день: ваш звичайний раціон. Але не намагайтеся наїстися на кілька днів вперед. Просто постарайтеся з'їдати більше свіжих фруктів, овочів і по можливості не їжте пізніше 18.00. Інших жорстких заборон немає. І якщо вам дуже захотілося щось з'їсти, то їжте: адже ви нічого не порушуєте і у вас завтра - розвантажувальний день! А з часом, робіть такий розвантажувальний день один раз на тиждень регулярно і ви відчуєте, як це корисно.

теги: