04.01.2021, 18:54

"Білоруські плівки" у справі Шеремета і торговельні заборони в локдаун: головні новини України за 4 січня

Марина Началова | Все новости автора
дело шеремета

Серед головних новин сьогоднішнього дня - оприлюднені аудіозаписи з білоруського КДБ, які свідчать про те, що керівництво Білорусі може бути замовником вбивства журналіста Павла Шеремета. Також варто дізнатися про жорсткі карантинні обмеження, які будуть введені в Україні в п'ятницю. Про ці та інші новини за 4 січня читайте в нашому матеріалі.

Спецслужби Білорусі готували вбивство Шеремета: ЗМІ оприлюднили аудіозаписи з КДБ

Білоруське видання NEXTA Live опублікувало аудіозаписи прослуховування, на яких керівництво Білорусі і силовики обговорюють ліквідацію "неугодних режиму", в тому числі журналіста Павла Шеремета. У Нацполіціі України заявили, що в розпорядження слідства надійшли документи і аудіозаписи, що представляють інтерес в розслідуванні справи Шеремета. Більше інформації дивіться в матеріалі.

З 8 січня в українських супермаркетах буде неможливо купити ряд товарів повсякденного вжитку, - АТП

З 8 по 24 січня включно в Україні буде посилено карантин. Буде дозволена тільки торгівля продовольчими товарами, засобами гігієни та зв'язку, ліками та медичними виробами, кормами, ветпрепаратами, насінням, засобами захисту рослин. Все інше можна буде замовити тільки з адресною доставкою.

У той же час Американська торгова палата в Україні заявляє, що під час локдауна супермаркетам України заборонять продавати значну частину товарів повсякденного вжитку: побутову хімію та інструменти, одяг, пресу, лампочки, батарейки, дитячі товари для навчання. АТП закликає Уряд переглянути умови січневого локдауну - подробиці читайте тут.

На Полтавщині люди перекрили трасу через високі тарифи на розподіл газу

Сьогодні жителі Полтавщини на 2 години перекрили міжнародну трасу Київ-Харків, вимагаючи знизити тарифи на розподіл газу. Як стало відомо, людям прийшли рахунки зі збільшеними в два рази тарифами. Крім того, багатьом нарахували зайві сотні кубометрів. Подробиці читайте в статті.

З 5 січня починається реєстрація на пробне ЗНО

З 5 по 19 січня майбутні абітурієнти можуть зареєструватися на пробне ЗНО. Для цього потрібно внести необхідні дані онлайн, роздрукувати квитанцію і оплатити пробне ЗНО. Для пробного тестування можна вибрати тільки один предмет. Де і як реєструватися - читайте в публікації.

В Україні запрацювала система трансплантації органів і тканин

В Україні з 1 січня розпочала роботу єдина державна інформаційна система трансплантації органів і тканин, яка об'єднує донора і реципієнта. Глава МОЗ також заявив про плани проводити трансплантацію рук і ніг, що особливо актуально для військовослужбовців, які втратили кінцівки. Деталі читайте в статті.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик