05.01.2021, 09:07

Тарифи на водопостачання різко зросли: скільки доведеться платити цього року

Ольга Романец | Все новости автора
тарифы на воду

З 1 січня 2021 року тарифи на водопостачання зросли в Києві, Дніпрі, Одесі, Харкові, Львові, Івано-Франківську та інших населених пунктах.

Про це йдеться в рішенні Національної комісії у сферах енергетики і комунальних послуг, передає Час Пік з посиланням на "Обозреватель".

Наприклад, кияни платили 13,44 грн за водопостачання і 9,55 грн за водовідведення. У сумі це 22,99 грн. Тепер ціни в столиці збільшаться до 14,74 грн за водопостачання і 9,55 грн за водовідведення. В цілому доведеться платити вже 24,29 грн за кожен куб.

Подорожчання пояснюють зростанням на 12% заробітних плат і цін на електроенергію. Також на 40% зросла вартість ремонтів і на 11% реагентів. Капітальні інвестиції подорожчали на 15%.

"Відповідно до заявок підприємств, тарифи на водопостачання зростуть в середньому на 21%, водовідведення подорожчає на 23%. Підприємства аргументували необхідність підвищення тарифу зростанням зарплат співробітників, зростанням цін на паливно-мастильні матеріали, реагенти та електроенергію", - роз'яснили в НКРЕКП.

Підвищення тарифів на водопостачання торкнулося також і Луганщину. Так, ЛКСП "Лисичанськводоканал" на своєму офіційному сайті повідомив про встановлення нових тарифів.

Нагадаємо, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг опублікувала нові тарифи на послугу з розподілу природного газу.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: