06.01.2021, 13:23

Як почистити килимок в домашніх умовах? Суха і волога чистка килимів

Килим може змінити інтер'єр до невпізнання. Він приносить в кімнату елегантність і дружню атмосферу. Чорний килим ідеальне доповнення до гламурного стилю, додаючи інтер'єру елегантності, витонченості та стилю. З іншого боку, білий килим відмінна пропозиція для людей, які люблять світлі та просторі інтер'єри.

Незалежно від кольору або матеріалу килим з часом втрачає свіжість і блиск. Так що добре знати, чим прати килимок і як позбутися від стійких плям або неприємних запахів.

Чищення великого килима трудомістке завдання, тому багато людей вважають за краще залишати килим в професійній пральні.

Як чистити килим в домашніх умовах?

Перед тим як освіжити килим, не забудьте ретельно пропилососити його. Це особливо важливо для довговорсових моделей, бо бруд і пил глибоко проникають в їх структуру.

Читайте також: Як почистити килим в домашніх умовах?

Варто пам'ятати, що регулярне чищення килима пилососом, незалежно від того, з чого він зроблений, полегшує його подальше прання. Забруднення регулярно видаляються і не проникають в його більш глибокі шари.

Картопляний крохмаль

Якщо у вас під рукою немає спеціального порошку для прання килимів або ви не хочете використовувати хімічні речовини, приготуйте порошок самостійно. Змішайте 4 столові ложки натертого мила з 1,5 склянками картопляного крохмалю.

Нанесіть суміш на килим і почекайте близько 10 хвилин. Потім ретельно пропилососьте килим!

Харчова сода

Давно відомо, що харчова сода широко застосовується не тільки на кухні. Вона діє як найкращий засіб для виведення плям, додатково нейтралізуючи неприємні запахи. Завдяки їй ви також можете чистити килимок і сушити його. Посипте його харчовою содою і залиште на кілька годин.

По можливості намагайтеся не ходити в цей час по килиму. Потім ретельно пропилососьте!

Розчин оцту та солі

Оцет, як і харчова сода, є відмінним мийним засобом. Якщо килим дуже брудний, а до того ж в деяких місцях видно плями, кращим рішенням буде приготування мийного засобу на основі оцту.
Змішайте 250 мл оцту, 500 мл води та 2 столові ложки солі. Рівномірно розпиліть рідину по всій поверхні килима. Дайте висохнути, а потім видаліть пил. Готово!

Не бійтеся різкого, не дуже приємного запаху оцту — він швидко провітриться, особливо якщо оцет змішати з водою.

Читайте також: Як прискорити прибирання – кілька корисних порад

Видалення плям з килима

Метод очищення повинен відповідати типу забруднення. Плями воску з килима можна видалити праскою: просто покладіть цигарковий папір і кілька разів проженете по ньому праскою. Щоб позбутися від плям від кави або чаю, діяти потрібно швидко. Забруднені місця потрібно змочити великою кількістю води, а потім протерти рушником.

З плямою від червоного вина добре впорається сіль. Для цього швидко покрийте пляму великою кількістю солі та дочекайтеся, поки вона вбере всю вологу. Потім необхідно пропилососити килим. Якщо пляма все ще видно, можна злегка промити його водою з милом.

теги: