07.01.2021, 14:55

Як можна використовувати касторову олію

Татьяна Землянко | Все новости автора
масло

У далекі стародавні часи касторова олія мала велике коло застосувань. У наш час її вживають всередину і зовнішньо, додають при виготовленні різноманітних масок і т. п. Сьогодні ми розглянемо її склад, корисні властивості і протипоказання, як можна використовувати цей засіб в сучасному світі. Поділимося деякими цікавими рецептами.

Касторова олія - олія, що отримується з насіння рицини звичайної. У складі «касторки», як всі звикли її називати, знаходиться цілий список корисних кислот.

Читайте також: У чому користь кукурудзяної каші

  • Рицинолева - загоює і знезаражує шкіру, робить її бархатистою.
  • Олеїнова - насичує шкіру мінералами та вітамінами, захищає від зневоднення.
  • Леноліва - регулює водний баланс і потовиділення.
  • Стеаринова - захищає шкірний покрів.
  • Пальмітинова - робить шкіру молодою і еластичною, завдяки оновленню клітин.
  • Вітаміни A і E, у тому числі.

Касторову олію зазвичай використовують для внутрішнього застосування при запорах, вона служить відмінним проносним - всього одна столова ложка перед сном. Але перш ніж це робити, слід проконсультуватися з лікарем. Для зовнішнього використання при регулярності можна отримати чудовий результат.

  • Вона є прекрасним засобом для зростання і зміцнення вій та волосся в цілому. Навіть якщо у вас все в порядку з віями, буде для них профілактикою. Наносити слід олію на вії, і залишати приблизно на одну годину, особливо якщо є схильність до набряклості, потім змити. Цю процедуру повторювати три рази на тиждень. А на волосся слід наносити по всій довжині, після чого накрити плівкою і утеплити рушником на 30-40 хвилин, це буде як живильна маска. Втирання в шкіру голови послужить зміцненням при випаданні волосся.
  • Якщо ви на ніч зробите ванночку для ніг з додаванням солі, то по закінченню процедури обов'язково пом'якшіть шкіру п'ят касторкою. Бажано надіти на ніч бавовняні шкарпетки.
  • У чистому вигляді касторову олію застосовують також для боротьби з мімічними зморшками. Злегка підігрійте олію нанесіть легкими рухами по масажних лініях (2-3 рази на місяць). Після нанесення цього чудо-засобу через кілька хвилин умочіть зайве серветкою.

Читайте також: Якою має бути їжа кошеня: корм для правильного зростання

Олію, звичайно, важливо купувати у аптеках і обов'язково дивитися на етикетці напис про застосування. Зазвичай касторка у продажу для зовнішнього застосування, при покупці будьте уважні, тому що їх існує кілька видів і не все можна приймати всередину. Є види в складі з добавками - такі всередину протипоказані. Цінні властивості зберігаються протягом двох років, зберігати масло краще у темному склі і в захищеному від світла місці.

Протипоказання у касторки одне: індивідуальна непереносимість.

Сьогодні ви дізналися лише декілька засобів застосування касторової олії, і напевно зможете знайти їй гідне місце у своєму домі.