08.01.2021, 07:50

"Британський" штам коронавірусу виявлено у 22 країнах Європи - ВООЗ

"британский" штамм коронавируса

У Всесвітній організації охорони здоров'я висловили стурбованість у зв'язку з високими темпами поширення нового штаму коронавірусу VOC-202012/01, виявленого в грудні 2020 у Великобританії. За інформацією ВООЗ, мутований штам коронавірусу SARS CoV-2 виявлено у 22 країнах Європи.

Новий штам коронавірусу, виявлений у Великобританії в середині грудня, поширився вже у 22 країнах Європи. З великою часткою ймовірності він замінить інші мутації в Європі та частині Азії. Про це пише Європейське регіональне бюро ВООЗ у Twitter, передає Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

Як заявив директор Європейського регіонального бюро Всесвітньої організації охорони здоров'я Ханс Клюге, мутація коронавірусу хоч і не призвела до значних змін при проходженні хвороби у людей, проте висока його передаваність викликає стурбованість.

Він зазначив, що новий штам коронавірусу більш заразний, але даних про те, що він викликає більш важкі форми захворювання - немає.

За оцінками ВООЗ, з часом новий штам коронавірусу VOC-202012/01 може замінити інші, як це спостерігається у Великобританії та Данії.

Директор Євробюро ВООЗ додав, що якщо не посилити контроль за темпами поширення "британського" штаму коронавірусу, то це спричинить тиск на системи охорони здоров'я.

Клюге назвав поточну ситуацію "переломним моментом в ході пандемії", оскільки Європа зіткнулася з проблемою збільшенням нових випадків захворювання і появи нових штамів вірусу, що викликає COVID-19.

Зазначимо, європейський регіон ВООЗ включає 53 країни, у тому числі Росію, Туреччину та кілька країн Центральної Азії.

Раніше у щотижневому інформаційному епідеміологічному бюлетені Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) повідомляла, що "британський" штам коронавірусу виявлено у 40 країнах світу.

"Станом на 5 січня різновид коронавірусу VOC-202012/01, який спочатку було виявлено в Сполученому Королівстві, виявлено в невеликій кількості випадків ще в 40 державах/територіях/районах в п'яти з шести регіонів ВООЗ", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: В Україні почався посилений карантин зимових канікул: Кабмін оновив список заборон

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик