08.01.2021, 13:40

При в'їзді з Криму та територій непідконтрольного Донбасу будуть робити експрес-тести на COVID-19

При въезде из Крыма и территорий неподконтрольного Донбасса будут делать экспресс-тесты на COVID-19

Кабмін скасував самоізоляцію при в'їзді з Криму та Донбасу для в'їжджаючих при негативному тесті на COVID-19 та ввів тестування на антиген.

Кабінет Міністрів України дозволив перевіряти в'їжджаючих з територій анексованого Криму та з непідконтрольного Донбасу на коронавірус не тільки за допомогою ПЛР-тестів, але також експрес-тестування на антиген, повідомляє Час Пік.

Постанова Кабміну від 5 січня, якою вносяться зміни до постанови від 9 грудня 2020 р. №1236, опублікована на сайті уряду.

"Самоізоляція, обсервація особи у зв'язку з перетином державного кордону припиняється у разі отримання негативного результату тестування на COVID-19 методом полімеразної ланцюгової реакції, проведеного після перетину державного кордону", - йдеться в документі.

Кабмін передбачив створення пунктів тестування на визначення антигену коронавірусу SARS-CoV-2 на КПВВ з тимчасово окупованими територіями Донбасу та Криму. Тест на антиген буде обов'язковий при наявності підстави для самоізоляції.

Згідно з документом, відповідальним органам доручено організувати пункти згаданого експрес-тестування.

"Донецькій та Луганській обласним державним адміністраціям разом з державним підприємством "Реінтеграція та відновлення" забезпечити облаштування пунктів тестування на визначення антигену коронавіруса SARS-CoV-2 на контрольних пунктах в'їзду на тимчасово окуповані території в Донецькій та Луганській областях та виїзду з них", – сказано в постанові.

Аналогічні пункти доручено організувати Херсонській облдержадміністрації разом з державним підприємством "Реінтеграція та відновлення" та акціонерним товариством "Українська залізниця" на контрольних пунктах в'їзду до Криму та виїзду звідти.

Для перетинаючих держкордон України уряд зберіг лише ПЛР-тестування.

Читайте також: В Україні почався посилений карантин зимових канікул: Кабмін оновив список заборон

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик