11.01.2021, 14:29

Моторошні таємниці океану: що приховують в собі глибинні води

Ольга Романец | Все новости автора
мировой океан

Стихія, яка здається нам настільки близькою і знайомою, досі зберігає величезну кількість таємниць і загадок. Кладовища локомотивів, стародавні цивілізації, затоплені військові кораблі - все це вже багато років поховано в глибинних водах.

Затонулий палац Клеопатри-один з найбільш легендарних підводних останків стародавнього світу. Він був кинутий в Середземне море, коли землетрус і цунамі обрушилися на Олександрію більше 1400 років тому, передає Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

Ще одна моторошна знахідка в океані-Кладовище паровозів. Хоча про зникнення локомотивів ніколи не повідомлялося, вважається, що вони стали жертвою потужного шторму, коли їх перевозили через Атлантичний океан біля штату Нью-Джерсі.

Флот військових лінкорів. Під час операції "Град", коли було здійснено раптовий напад на японський імператорський флот під час Другої світової війни, були затоплені сотні військових лінкорів, повітряних суден і підводних човнів. Машини затонули біля берегів Каролінських островів в південній частині Тихого океану в 1944 році. Ця подія, відома як японський Перл-Харбор, забрала життя тисяч солдатів.

Приблизно на глибині 40 футів в затоці Гранд-Траверс озера Мічиган археологи виявили візерунок з таємниче розташованих каменів, моторошно нагадує знаменитий англійський Стоунхендж. Серед каменів був валун з доісторичною різьбою, яка, на думку вчених, була зроблена під час льодовикового періоду близько 10 000 років тому.

Всі ці знахідки покриті таємницями, які вчені досі не можуть пояснити.

мировой океан

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: