11.01.2021, 15:59

"Тарифний бунт" у Лисичанську: мешканці міста висунули вимоги керівникам ВЦА і ЛОДА

Марина Началова | Все новости автора
лисичанск митинг

Мешканці Лисичанська, обурені непомірно високими тарифами на комунальні послуги, 10 січня провели акцію під стінами військово-цивільної адміністрації, за підсумками якої було складено звернення до міської та обласної влади.

Громадський активіст Анатолій Рижков оприлюднив у Фейсбуці фото звернення, яке було направлено керівнику ВЦА Лисичанська Олександру Заїці та голові ЛОДА Сергію Гайдаю, передає Час Пік.

Жителі Лисичанська вимагають від Заїки та Гайдая:

  • Негайно звернутися до Президента, Верховної Ради, Кабміну, НКРЕКП щодо негайного перегляду тарифної політики в Україні та м. Лисичанську у бік зменшення вартості газу, води, тепла та електроенергії для населення і здійснити реальну перевірку діяльності суб'єктів природних монополій в частині обґрунтованості їхніх тарифів;
  • Розглянути питання зустрічі керівництва ВЦА Лисичанська та ВЦА Луганської області протягом тижня з жителями Лисичанська з метою проведення звітності чиновників перед громадою і надання громаді інформації про плани робіт по м. Лисичанську на 2021 рік;
  • Керівництву ВЦА Лисичанська визначитися з відповідальними особами, які здійснюватимуть особистий прийом громадян;
  • У разі ігнорування ВЦА Лисичанська вимог громади - подати звернення на адресу Президента і ЦВК про розпуск ВЦА Лисичанська та призначення проведення місцевих виборів.

Нагадаємо, минулого тижня у ЦВК заявили, що місцеві вибори в громадах Луганщини і Донеччини можуть відбутися в березні: остаточне рішення повинні прийняти в ОДА.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик