12.01.2021, 11:09

Трамп ввів у Вашингтоні режим надзвичайної ситуації перед інавгурацією Байдена

Марина Началова | Все новости автора
белый дом

Напередодні інавгурації обраного президента США Джо Байдена, чинний глава держави Дональд Трамп ввів режим надзвичайної ситуації у Вашингтоні і окрузі Колумбія.

Про це повідомляється на сайті Білого дому, передає Час Пік.

Як зазначається, Трамп наказав надати федеральну допомогу, щоб доповнити зусилля округу щодо реагування на надзвичайні ситуації, які можуть виникнути під час 59-ї інавгурації президента з 11 по 24 січня 2021 року.

Повідомляється, що дії президента уповноважують Департамент внутрішньої безпеки Федерального агентства з надзвичайних ситуацій (FEMA) координувати всі зусилля з надання допомоги при надзвичайних ситуаціях, які мають на меті полегшити долю місцевого населення.

Зокрема, FEMA уповноважене визначати, мобілізувати і надавати на свій розсуд обладнання та ресурси, необхідні для пом'якшення наслідків надзвичайної ситуації. Екстрені заходи захисту, обмежені прямою федеральної допомогою, будуть забезпечуватися при 100-відсотковому фінансуванні з федерального бюджету.

Перед цим американські ЗМІ, посилаючись на доповідь ФБР, повідомили, що ультраправі активісти готують збройні протести у всіх штатах з 16 по 20 січня.

"Встановлене ​​озброєне угрупування заявило, що планує відправитися до Вашингтона 16 січня, і заприсяглося підняти повстання, якщо будуть зроблені спроби відсторонити Трампа з посади", - цитують ЗМІ доповідь ФБР.

Раніше в Конгрес США внесли проект резолюції про імпічмент Трампа.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: