12.01.2021, 16:21

Наскільки жорсткий карантин в Україні у порівнянні з іншими країнами Європи: інфографіка

Марина Началова | Все новости автора
карантин

Згідно з індексом Оксфордського університету, Україна належить до переліку країн з найбільш м'якими карантинними обмеженнями.

Про це заявили у прес-службі Уряду, передає Час Пік.

Зазначається, що також у списку країн з м'яким карантином - Хорватія, Швейцарія, Бельгія та Франція.

Натомість у низці країн Європи останнім часом ввели ще більш суворий та довготривалий карантин, через ризики розповсюдження нового штаму Covid-19 та перевантаження медичної системи.

Найсуворіший карантин наразі діє у Італії - у країні введено загальнонаціональний локдаун та запроваджено комендантську годину.

У наведеній інфографіці карантин в Україні має індекс жорсткості 61,57. Більш м'який карантин у Хорватії, де введені легкі обмеження по кількості людей в закладах харчування та відпочинку, та у Швейцарії - там закриті кафе, ресторани, спортивні заклади, магазини працюють до 7 години і зачинені в неділю.

Інші країни Європи ввели більш жорсткі карантинні заходи. Зокрема, у Бельгії, Франції, Португалії, Чехії, Іспанії, Греції, Італії запроваджена комендантська година у нічний час.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський доручив уряду провести детальну комунікацію з громадськістю щодо карантинних обмежень.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: