12.01.2021, 18:00

Містичні місця України, які варто відвідати

Ольга Романец | Все новости автора
мистические места Украины

Деякі українські легенди пов'язані з особливими місцями з містичним і духовним колоритом. Ці місця сили приховують багато цікавих секретів.

Серед них - Замкова гора, печери Києво-Печерської Лаври і Мавринський майдан, про які вже давно ходять легенди, передає Час Пік.

Замкова гора в Києві

Деякі вважають, що Замкова гора поруч зі знаменитим Андріївським узвозом - це одне з місць, куди за старих часів приходили на шабаш Київські відьми і чаклуни. Раніше тут розташовувалася резиденція одного з київських князів - саме тому гора отримала свою назву. У 1816 році на горі було влаштовано кладовище. Якщо піднятися туди і зараз, то можна знайти старі моторошні напівзруйновані гробниці і склепи. Це місце безперечно варто відвідати, щоб побачити красиву панораму на Поділ і Дніпро.

Лиса гора, Київ

Лиса гора сумно відома тим, скільки людей загинуло тут в різні періоди історії. У 1240 році хан, що вторгся до Києва, живцем поховав близько 1000 киян у підземних печерах гори. На початку XVIII століття князь Меньшиков наказав побудувати тут потужне укріплення з підземними водоймами. Після того, як будівництво було закінчено, жорстокий герцог помістив селян, які побудували його, в ці підземні колодязі. Таким чином, бідняків топили у водоймах, які вони побудували своїми руками. У період фашистської окупації Києва на горі розташовувалася німецька танкова дивізія, і багато солдатів повідомляли про страшні "незрозумілі переживання", які вони тут пережили.

Печери Києво-Печерської Лаври

Києво-Печерська лавра, заснована в 1051 році, є одним з найпотужніших святих місць, що приваблюють тисячі релігійних людей з усього світу. Коридори древніх підземних печер в Лаврі приховують мощі багатьох святих. Ченці і відвідувачі вірять в особливу силу цього священного місця. Легенди кажуть, що багато людей зцілювалися від важких хвороб після відвідування печер. Паломники приходять в ці місця, щоб очистити свої душі і помолитися про благословення, і немає сумніву, що тут їх молитви почують.

Мавринський майдан, Дніпропетровська область

Мавринський майдан являє собою поле з невеликими підвищеннями. Однак, все змінюється, якщо поглянути на нього з висоти пташиного польоту. Піднесення формуються в дивний малюнок, що нагадує комаха.

По суті, майдан - це український Стоунхендж. Можливо, там був храм, релігійно-культова споруда або навіть стародавній календарно-обсерваційний комплекс.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: