13.01.2021, 17:18

У Конгресі США почали розглядати резолюцію про імпічмент Трампа

Марина Началова | Все новости автора
импичмент трампа

У Конгресі США Палата представників розпочала процедуру розгляду резолюції про імпічмент чинного глави держави Дональда Трампа.

Демократи в Палаті представників звинувачують Трампа в "підбурюванні до повстання" за його роль у кривавому штурмі Капітолію минулого тижня, передає Час Пік з посиланням на американські ЗМІ.

Очікується, що перші дебати триватимуть близько години і стосуватимуться безпосередньо тексту резолюції про імпічмент. Після цього Палата представників проголосує за резолюцію.

Засідання Палати представників почалося о 9:00 за Вашингтоном (16:00 за київським часом). Голосування за резолюцію про імпічмент має відбутися близько 22 години за київським часом.

Якщо Палата представників прийме резолюцію, буде потрібно ще схвалення Сенату, щоб усунути Трампа з посади. Тому у Трампа є шанси залишитися на своєму посту до 20 січня - в цей день його президентські повноваження закінчуються, і відбудеться інавгурація нового президента Джо Байдена.

Але навіть якщо Трамп залишиться на посаді до кінця свого терміну, прийнята постанова про імпічмент більше ніколи не дозволить йому балотуватися в президенти.

Нагадаємо, Трамп ввів у Вашингтоні режим надзвичайної ситуації перед інавгурацією Байдена.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: