14.01.2021, 07:48

Імпічмент Трампу: у Сенаті США повідомили, коли приступлять до розгляду питання

Трамп, импичмент

Розгляд у Сенаті щодо процедури імпічменту президента США Дональда Трампа почнеться на найближчому черговому засіданні, яке призначене на 19 січня, за день до закінчення президентського терміну Трампа. Швидке прийняття рішення з цього питання неможливе.

Про це заявив лідер більшості у верхній палаті Конгресу США Мітч Макконнелл. Він уточнив, що розгляд питання про імпічмент 45-му президенту Дональду Трампу почнеться не раніше 19 січня, повідомляє Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

Макконнелл зазначив, що в Сенаті тричі проходили розгляди у справах про імпічмент президентів. 

"Вони тривали відповідно 83, 37 і 21 день. Навіть якщо процес у Сенаті розпочнеться цього тижня і просуватиметься швидко, досягти фінального вердикту до закінчення повноважень президента Трампа не вдасться. Це не моє рішення, це факт.

Я вважаю, що найкраще для нашої нації буде, якщо Конгрес і виконавча влада проведуть наступні сім днів, повністю зосередившись на сприянні безпечній інавгурації та впорядкованому переданні влади адміністрації Байдена, яка вступає на посаду", – написав Макконнелл в Twitter 13 січня.

Обраний президент США Джо Байден вважає, що верхня палата Конгресу США не повинна відкладати розгляд питання про імпічмент 45-му президенту Дональду Трампу.

"Я сподіваюся, що керівництво Сенату знайде спосіб впоратися зі своїми конституційними обов'язками щодо імпічменту, одночасно працюючи над іншими невідкладними справами цієї країни...

Ця країна також залишається у владі смертельного вірусу і нестабільної економіки...

Занадто багато наших співвітчизників-американців занадто довго страждали за останній рік, щоб відкласти цю невідкладну роботу", - сказав Джо Байден.

Нагадаємо, нижня палата Конгресу США 13 січня оголосила імпічмент чинному президенту США Дональду Трампу, звинувативши його в підбурюванні своїх прихильників до штурму Капітолію.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик