14.01.2021, 07:55

Санкції США проти Дубинського: з якими обмеженнями зіткнеться "слуга народу"

Александр Дубинский

Через індивідуальні санкції, які США ввели проти народного депутата від партії "Слуга народу" Олександра Дубинського, йому доведеться зіткнутися з низкою обмежень.

Індивідуальні санкції, які США ввели проти Олександра Дубинського, можуть стати причиною не тільки видалення його сторінки в Facebook, але й заборони на відкриття в банку навіть гривневого рахунку. Про це в коментарі виданню "Букви" сказав інвестиційний банкір Сергій Фурса, передає Час Пік.

"Персональні санкції проти Дубінського означають, що американці назвали його "російським агентом", який намагався вплинути на їхні вибори. І тепер Дубінський не зможе навіть гривневий рахунок відкрити, навіть в українському банку", - зазначив Сергій Фурса.

Нагадаємо, 11 січня Вашингтон включив до санкційного списку по Україні 11 фізичних осіб та організацій. Під санкції підпали 7 громадян України, зокрема, Олександр Дубинський, і чотири організації, що базуються, за даними Мінфіну США, в Україні. 

За повідомленнями Мінфіну США, ці фізособи пов'язані з народним депутатом України Андрієм Деркачем, щодо якого США ввели санкції у вересні 2020 р. "за спроби вплинути на президентські вибори в США 2020 року". 

Самого Деркача Мінфін у прес-релізі називає "російським агентом". Дубинський заперечує свій зв'язок з народним депутатом України Андрієм Деркачем.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик