14.01.2021, 09:57

Індекс щастя у світі: Україна опинилася на 5 місці в рейтингу "нещасливих" країн

Индекс счастья в мире

Україна опинилася в десятці країн, жителі яких схильні вважати своє особисте життя нещасливим. Україна посіла п'яте місце в списку.

Україна посіла п'яте місце в списку країн, жителі яких вважають себе нещасливими. Про це 13 січня повідомив Фонд "Демократичні ініціативи", який провів опитування спільно з Київським міжнародним інститутом соціології, передає Час Пік.

Міжнародне опитування кінцевого року Gallup International (EoY) – це щорічна традиція, започаткована та розроблена під головуванням доктора Джорджа Галлапа в 1977 році. Цього року воно було проведено у 41 країні світу.

54% респондентів країн, де проводилося дослідження, відповіли, що вважають себе щасливими, 14% кажуть, що вони нещасні. 31% вважають себе ні щасливими, ні нещасними. Відповідний середній індекс становить 40%, зазначили у повідомленні.

"В Україні він трохи нижче, ніж у світі в цілому (нижче так званого світового індексу щастя), крім того, Україна демонструє різке падіння в порівнянні з минулим роком: в 2019 – 33%, в 2020 – 14%. Втім, цей індекс все ж вищий, ніж у 2018 році, тоді він був 8%", – повідомили у Фонді.

У рейтингу "нещасних" країн лідирують: Північна Македонія, Гана, Гонконг, Вірменія та Україна. Найбільш "щасливі" країни - Киргизстан, Казахстан, Еквадор, Колумбія, Азербайджан.

З детальною інформацією про результати опитування по всіх країнах можна ознайомитися на ]]>сайті]]> Фонду "Демократичні ініціативи".

Читайте також:

В Україні з 14 січня бізнес штрафуватимуть за відсутність масок у клієнтів і персоналу

Українцям розповіли, як діяти у разі відмови в обслуговуванні українською мовою

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: