14.01.2021, 12:46

Другий рік пандемії COVID-19 може виявитися більш складним - ВООЗ

Второй год пандемии COVID-19 может оказаться еще тяжелее - ВОЗ

Всесвітня організація охорони здоров'я вважає, що другий рік пандемії COVID-19 може виявитися більш складним, оскільки в світі циркулює все більше варіантів коронавірусу і в багатьох країнах передача вірусу між людьми прискорилася.

Про це повідомив виконавчий директор програми Всесвітньої організації охорони здоров'я з надзвичайних ситуацій Майк Райан 13 січня під час прес-конференції. Відео опубліковане на сторінці ВООЗ у Twitter, передає Час Пік.

"Ми входимо до другого року пандемії, він може виявитися більш складним, враховуючи динаміку передачі вірусу та деякі проблеми, які ми спостерігаємо", – заявив Райан.

За словами представника ВООЗ, в північній півкулі, зокрема в Європі та Північній Америці, фахівці спостерігали "ідеальний сезонний шторм - холод, люди заходять всередину приміщень, посилюється змішання і плюс поєднання факторів, що спровокували зростання передачі коронавірусу в багатьох країнах".

У той же час технічний директор ВООЗ Марія ван Керкхов попередила, що "після свят в деяких країнах ситуація ще більше погіршиться, перш ніж стане краще". Вона закликала людей до збереження соціальної дистанції.

"Чим далі, тим краще. Переконайтеся, що ви витримуєте відстань з людьми, які не є членами вашої родини", - сказала Марія ван Керкхов.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: