14.01.2021, 12:59

ЄСПЛ прийняв до розгляду скарги України проти РФ про порушення прав людини в окупованому Криму

ЕСПЧ принял к рассмотрению жалобы Украины против РФ

Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) виніс рішення за позовами України проти РФ про порушення прав людини в тимчасово окупованому Криму, яким визнав частково прийнятною справу України проти Росії, і перейшов до розгляду справи по суті.

Європейський суд з прав людини визнав "частково прийнятною" скаргу України про порушення Росією прав людини в окупованому Криму. Про це йдеться у рішенні ЄСПЛ у Страсбурзі, оприлюдненому 14 січня, повідомляє Час Пік.

"У своєму рішенні у справі "Україна проти Росії" (стосовно Криму) (подання №№ 20958/14 та 38334/18) Європейський суд з прав людини більшістю голосів оголосив, що заява частково прийнятна", - йдеться у прес-релізі суду.

Також сказано, що за цим рішенням пізніше суд прийме постанову.

Ця справа стосується звинувачень України на адресу РФ у систематичних порушеннях Європейської конвенції про захист прав людини та основних свобод в окупованому Криму.

"Перемога! Перша проміжна перемога в серії справ України проти Росії у Європейському суді з прав людини. Сьогодні ЄСПЛ оголосив рішення, яким визнав прийнятною справу України проти Росії (щодо Криму) і перейшов до розгляду справи по суті", – заявив міністр юстиції Денис Малюська на своїй сторінці у Facebook. 

За словами міністра, ЄСПЛ підтвердив, що РФ мала контроль над Кримом ще з лютого 2014 року, а не з моменту так званого референдуму.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: