16.01.2021, 14:00

У Німеччині обрали нового голову правлячої партії ХДС

Армин Лашет

На з'їзді Християнсько-демократичної партії Німеччини був обраний новий лідер політсили, який підтримує завершення будівництва "Північного потоку-2".

Прем'єр-міністр землі Північний Рейн-Вестфалія Армін Лашет 16 січня обраний головою партії "Християнсько-Демократичний союз" (ХДС), повідомляє Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

Вперше в історії Конгрес політсили та голосування проходило онлайн. 

На роль лідера християнських демократів претендували, крім Лашета, Фрідріх Мерц (Friedrich Merz) - корпоративний юрист, та Норберт Реттген (Norbert Roettgen) - експерт з міжнародної політики.

Голосування пройшло в два тури - боротьба йшла між Лашетом та Фрідріхом Мерцом. Обраний глава ХДС отримав 521 голосів, Мерц – 466.

Результати голосування мають бути формально затверджені після надсилання паперових бюлетенів учасниками з'їзду.

Армін Лашет виступає за те, щоб будівництво газопроводу "Північний потік-2" було завершено навіть після гучного скандалу з отруєнням в Росії опозиціонера Олексія Навального.

При цьому канцлер Ангела Меркель у своєму новорічному зверненні підтвердила, що більше не збирається обиратися на посаду. Федеральні вибори канцлера пройдуть у Німеччині 26 вересня 2021 року.

Як пише DW, Лашет є одним з найбільш ймовірних кандидатів на пост канцлера від ХДС на майбутніх вересневих виборах у Бундестаг.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: