17.01.2021, 07:57

Хрещення Господнє: коли правильно набирати воду і як її використовувати

Ольга Романец | Все новости автора
Крещенская вода

Щорічно 19 січня віруючі відзначають одне з головних церковних свят - Хрещення Господнє. У цей день прийнято набирати церковну воду, яка володіє винятковими властивостями.

Освячення води проходить в храмі і на відкритому повітрі, по можливості - біля джерела води (річка, озеро, джерело), передає Час Пік.

Згідно з церковним статутом, цей обряд супроводжується молитвами і потрійним зануренням хреста в благословенну воду, після чого вона наділяється особливою цілющою силою.

Традиційно воду на Водохреща святять двічі - ввечері 18-ого січня і вранці 19-ого. Набирати її можна, як під час вечірньої, так і під час ранкової літургії. Вважається, що вона володіє особливими благодатними властивостями для освячення матеріальних предметів і зцілення духовних і фізичних недуг. Зберігається вона зазвичай в святому кутку біля ікон. Коли освячена вода закінчується, до неї можна додати чисту воду, яка не розбавляє святу воду, а також приймає освячення.

У православних віруючих є звичай щороку, зібравши водохресну воду, окропляти нею свої будинки. Таким чином, ми просимо Божого благословення для дому і очищаємо його від впливу бісівських сил.

Святу воду п'ють вранці натщесерце або ввечері перед сном по ложечці. Вважається, що вона дозволяє зцілювати недуги. Завдяки її вживання виходить швидше одужати від хвороби, а також попередити розвиток багатьох захворювань.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: