17.01.2021, 09:33

На порозі екологічної катастрофи: НАСА опублікувало невтішні дані про глобальне потепління

Ольга Романец | Все новости автора
глобальное потепление

За даними НАСА, 2020 рік став найтеплішим в історії людства. Потепління викликане парниковими газами, що накопичуються в атмосфері.

В цілому, середня температура Землі піднялася більш ніж на 2 градуси за Фаренгейтом з 1880-х років. Температура підвищується через діяльність людини, зокрема викидів парникових газів, таких як вуглекислий газ і метан, передає Час Пік з посиланням на агенство.

Згідно з аналізом НАСА, Глобальна середня температура поверхні землі в 2020 році пов'язана з 2016 роком як найтеплішим роком за всю історію спостережень.

У НАСА відзначили, що останні сім років були найтеплішими за всю історію спостережень, що символізує триваючу і драматичну тенденцію до потепління.

Підвищення температури викликає такі явища, як втрата маси морського льоду і крижаного покриву, підвищення рівня моря, більш тривалі і інтенсивні теплові хвилі і зміни в середовищі існування рослин і тварин. Розуміння таких довгострокових кліматичних тенденцій має важливе значення для безпеки та якості людського життя, дозволяючи людям адаптуватися до змін навколишнього середовища такими способами, як посадка різних культур, управління нашими водними ресурсами та підготовка до екстремальних погодних явищ.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: