17.01.2021, 16:57

На борту корабля, що затонув біля берегів Туреччини, були українці: вижили не всі

Марина Началова | Все новости автора
затонул корабль

За уточненою інформацією, екіпаж вантажного корабля, який затонув у Чорному морі біля турецького узбережжя, складався переважно з громадян України.

На борту судна "Арвін" було 10 українців і 2 росіян, передає Час Пік з посиланням на ЗМІ.

Губернатор турецької провінції Бартин Сінан Гюнер повідомив, що за уточненою інформацією корабель йшов не під прапором Росії, а під прапором Палау і перевозив вантажі з Грузії в Болгарію, але через погані погодні умови змінив курс і намагався сховатися в порту Бартин.

Повідомляється, що шістьох моряків вдалося врятувати. Як мінімум троє членів екіпажу загинули. Ще три члени екіпажу затонулого суховантажу помічені без руху на скелях. Рятувальники намагаються дістатися до них по суші, зазначив губернатор.

Телеграм-канал ТАСС опублікував список членів екіпажу корабля "Арвін":

Громадяни Росії: Віталій Галенко, Микола Клімов.
Громадяни України: Рустам Казімов, Віталій Качур, Геннадій Кравченко, Анатолій Савостін, Сергій Сибільов, Олександр Перкатий, Віталій Мережко, Владислав Затерка, Владислав Остапенко, Андрій Мельниченко.

Прес-секретар Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко в Твіттері повідомив, що при корабельній аварії загинуло 2 людини, 6 врятовані. У порт Бартин вирушили українські консули.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик