17.01.2021, 18:40

Бойовики ОРДЛО мають намір передати Україні групу утримуваних осіб

Марина Началова | Все новости автора
пленные

Окупаційні адміністрації окремих районів Донецької та Луганської областей в односторонньому порядку вирішили передати українській стороні групу утримуваних в місцях позбавлення волі громадян України.

Про це повідомили підконтрольні окупантам ресурси, передає Час Пік.

Як заявили бойовики, передача полонених відбудеться за посередництва лідера партії "Опозиційна платформа - За життя" Віктора Медведчука. Як наголошується, в групу громадян, яких передадуть Україні, увійшли жінки, люди похилого віку та особи, що страждають важкими захворюваннями - люди, які не брали ніякої участі у військових діях.

В українській делегації в Тристоронній контактній групі привітали це рішення бойовиків.

"Ми не можемо не вітати повернення наших громадян на територію, підконтрольну уряду України", - йдеться в заяві глави делегації Леоніда Кравчука.

Однак Кравчук заявив, що приватні особи не мають повноважень втручатися в питання міждержавного і міжнародного врегулювання збройних конфліктів, повернення громадян України буде здійснюватися згідно з нормами міжнародного права та українського законодавства, всі переговори і процедури здійснюють уповноважені державні органи України в рамках політичних угод, прийнятих в нормандському форматі.

"Тому я розцінюю заяви керівництва маріонеткових квазідержавних утворень і синхронізовані з ними дії пана Медведчука як чергову спробу ухилитися від виконання міжнародних домовленостей на вищому державному рівні і зобов'язань, які взяла на себе РФ, як сторона конфлікту", - заявив Кравчук.

Читайте ще: На борту корабля, що затонув біля берегів Туреччини, були українці: вижили не всі

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик