18.01.2021, 21:57

ТКГ розпочала роботу у 2021 році: про що домовились на сьогоднішньому засіданні

Марина Началова | Все новости автора
ткг

Тристороння контактна група з урегулювання ситуації на Донбасі розпочала свою роботу у 2021 році. На першому засідання вдалося домовитися про відновлення газопостачання до Мар'їнки.

Про це Українська делегація у ТКГ повідомила у своєму Телеграм-каналі, передає Час Пік.

Зазначається, що сьогодні відбулось засідання Підгрупи з безпеки.

Основні зусилля Української делегації спрямовані на збереження сталого режиму припинення вогню, і створення умов для подальшого переходу до наступних заходів, домовлених під час Паризьського саміту: розведення сил та засобів, розмінування ділянок місцевості, тощо.

Російська сторона наполягає на "...вдосконаленні координаційного механізму попередження порушень режиму припинення вогню".

Українська делегація запропонувала почати таке вдосконалення з наступних актуальних питаннь:

- недопущення порушень режиму припинення вогню, які приводять до загибелі та поранення українських військовослужбовців, зокрема, 11.01.21 р.
- сприяння проведенню інфрастуктурних та ремонтних робіт на лінії розмежування.

Позитивним результатом відеоконференції стало досягнення принципової домовленості щодо відновлення газопостачання до населеного пункту Мар'їнка, яке було досягнуто завдяки активному сприянню Голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні, модератора робочої групи з питань безпеки Тристоронньої контактної групи посла Яшара Халіта Чевіка.

Вищезазначені питання будуть конкретизовані під час загального засідання ТКГ 21 січня, зазначили в українській делегації.

Нагадаємо, сьогодні на Донбасі окупанти відкривали мінометний вогонь.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: