20.01.2021, 08:06

В Україні подорожчають залізничні квитки: коли планують підвищити вартість проїзду

В Украине подорожают железнодорожные билеты

В Україні подорожчає вартість проїзду в поїздах. Вже навесні 2021 року зросте ціна на залізничні квитки. "Укрзалізниця" планує провести індексацію тарифів.

"Укрзалізниця" анонсувала подорожчання квитків на поїзди. Вартість квитків на поїзди зміниться через індексацію тарифів, яка не проводилася з 2018 року. Про це міністр інфраструктури Владислав Криклій повідомив в ефірі телеканалу "1 + 1", передає Час Пік.

За його словами, у 2021 році квитки на поїзди подорожчають на 22% шляхом поетапного підвищення їх вартості на 2%, яке почнеться вже у  березні.

"Індексація планувалася у 2020 році. Але були різні коронавірусні обмеження. Зокрема, понад три місяці пасажирські перевезення були зупинені, тому не було сенсу. Заплановано, що від березня щомісяця робитимуть індексацію по два відсотки", - сказав Криклій, додавши, що якщо купувати квитки заздалегідь, то на них можна заощадити до 40%.

В "Укрзалізниці" сподіваються, що результатом співпраці з Мінінфраструктури стане не тільки індексації тарифів, а й розширення програми лояльності та знижок, а також підвищення якості послуг.

"Нарешті питання індексації пасажирських тарифів, які з 2018 року не індексувалися, незважаючи ні на рівень інфляції, ні на курс валют, піднялося до обговорення на державному рівні.

І хоча запланована індексація далека від покриття існуючих витрат (наприклад, вартість плацкарту з Києва до Львова може зрости з 190 грн до 232 грн – при цьому, поступово з березня по грудень), радує вже той факт, що питання стоїть на порядку денному профільного міністерства", – йдеться у повідомленні компанії.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик