21.01.2021, 08:03

У Європарламенті готують резолюцію для прийняття нових санкцій щодо РФ через арешт Навального

В Европарламенте готовят резолюцию для принятия новых санкций в отношении РФ

Після арешту російського опозиціонера Олексія Навального Європарламент готовий підтримати резолюцію, в якій містяться вимоги зупинити будівництво газопроводу "Північний потік-2".

У Європарламенті вважають, що після затримання Олексія Навального ЄС повинен запобігти завершенню будівництва магістрального газопроводу з Росії "Північний потік-2", повідомляє Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

Згідно з проєктом резолюції Європарламенту, ЄС повинен негайно зупинити завершення будівництва газопроводу через Балтійське море.

Як повідомляє Der Spiegel, таку вимогу підтримують парламентські групи консерваторів, соціал-демократів, лібералів та зелених.

Крім призупинення будівництва газопроводу, депутати також закликають ввести санкції проти "фізичних та юридичних осіб, які брали участь у рішенні про арешт та ув'язнення Олексія Навального".

Санкції пропонують накласти і на відповідальних за напади на членів опозиції, а саме олігархів, людей з ближнього оточення Путіна, а також співробітників провладних медіаресурсів.

Голосування за резолюцію має пройти 21 січня. Резолюція Європарламенту носить рекомендаційний характер, рішення про їх виконання приймають керівництва країн.

Нагадаємо, у Європейському Союзі та США різко засудили РФ за затримання Олексія Навального та вимагають звільнити опозиційного політика.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик