21.01.2021, 08:35

Тарифи на тепло та гарячу воду підвищувати не будуть: про що домовилися Кабмін та мери міст

Тарифы на тепло и горячую воду повышать не будут

Відбулася нарада з питань тарифної політики у сфері централізованого теплопостачання. Прийнято рішення не підвищувати тарифи на тепло та гарячу воду в цьому опалювальному сезоні.

Як ]]>повідомили]]> у прес-службі уряду, під головуванням прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля 20 січня відбулася нарада з питань тарифної політики у сфері централізованого теплопостачання, передає Час Пік.

У нараді взяли участь представники уряду, Офісу президента та мери міст.

"Усі гілки влади об’єдналися, щоб захистити людей від неконтрольованого зростання тарифів. Ми цінуємо, що це спільне рішення з головами міст містить пункт про непідвищення тарифів на опалення й гарячу воду для українців. Вдячний всім учасникам наради за конструктивну співпрацю. У час коронакризи всім нам важливо підтримати наших громадян", - зазначив Денис Шмигаль.

Учасники наради домовилися напрацювати проект спільного Меморандуму, який регламентуватиме наступні домовленості:

- тарифи на тепло та гарячу воду в цьому опалювальному сезоні залишаться незмінними;

- проведення спільної роботи над реструктуризацією заборгованості перед НАК "Нафтогаз" , яка утворилася через різницю між виручкою ТКЕ та тарифною виручкою (так звана "різниця в тарифах");

- теплокомуненерго зможуть укладати річні договори з НАК "Нафтогаз" за вигідною ціною.

Прем'єр-міністр за підсумками наради дав доручення до 25 січня підготувати та подати Кабінету Міністрів проект Меморандуму про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері централізованого постачання теплової енергії та гарячої води в Україні.

Як повідомив мер Києва Віталій Кличко у своєму Telegram-каналі, між урядом, АМУ та представниками парламенту має бути підписаний Меморандум про алгоритм виведення сфери теплопостачання з кризової ситуації.

"Ми домовилися з урядом і представниками парламенту, що тарифи на опалення та гарячу воду в Україні до кінця опалювального сезону не підвищуватимуть.

У понеділок має бути підписаний Меморандум між урядом, АМУ та представниками парламенту про алгоритм виведення сфери теплопостачання з кризової ситуації, спричиненої коливанням ціни на газ  в Україні. Зокрема, - першочергових кроків щодо врегулювання питання різниці в тарифах на тепло, а також компенсації збитків підприємствам теплопостачання", - написав Кличко.

Читайте також:

В Україні критична ситуація із запасами вугілля на складах ТЕС: чи чекати віялових відключень світла

Завищені ціни на газ для населення: АМКУ відкрив справу проти 6 газзбутів

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик