21.01.2021, 09:36

Байден своїми указами скасував гучні рішення Трампа

Байден своими указами отменил громкие решения Трампа

Президент США Джо Байден відразу після вступу на посаду підписав ряд указів, які скасовують раніше прийняті рішення екс-президента Дональда Трампа.

Одним з перших Байден підписав указ, який зупинить вихід США з Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), повідомляє Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

Раніше новообраний президент заявляв, що повторний вступ до ВООЗ буде одним з перших його кроків на посаді президента.

"Американці перебувають у більшій безпеці, коли Америка бере участь в зміцненні глобальної охорони здоров'я. У мій перший день на посаді президента я знову приєднаюся до ВООЗ і відновлю наше лідерство на світовій арені", - написав Байден в Twitter, після того як Трамп прийняв офіційне рішення про вихід США з ВООЗ.

Як повідомляє "Голос Америки", Байден підписав указ про приєднання США до Паризької кліматичної угоди, з якої країна вийшла після приходу до влади Трампа.

Телекомпанія CNN, виходячи з опису цих указів, стверджує, що 9 з 17 документів присвячені скасуванню раніше прийнятих рішень екс-президента Дональда Трампа. 

Частина указів стосується зміни політики США щодо Мексики. Очікується, що Байден припинить фінансування будівництва стіни на кордоні з Мексикою і розгляне питання про те, куди краще перенаправити гроші, які йшли на це будівництво.

Також будуть підписані документи, мова в яких йде про посилення захисту від дискримінації на робочому місці (за ознакою гендерної ідентичності та сексуальної орієнтації), про повторне приєднання до Паризької угоди та боротьбу зі змінами клімату, про мораторій на виселення тощо.

Читайте також: У США розбився "Чорний яструб": весь екіпаж військового гелікоптера загинув

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: