21.01.2021, 14:38

Медведчук подав заявку в СБУ на перетин лінії зіткнення на Донбасі

Виктор Медведчук

Народний депутат України, голова партії "Опозиційна платформа - За життя" Віктор Медведчук звернувся до глави СБУ з проханням посприяти у звільненні українських громадян, які перебувають в ОРДЛО та з проханням на перетин КПВВ на Донбасі.

У ]]>заяві]]>, опублікованій на сайті політсили йдеться, що до Медведчука звернулися з офіційним ]]>листом]]> повноважні представники ОРДО та ОРЛО, які прийняли рішення "передати через нього на підконтрольну Україні територію громадян, які перебувають у місцях позбавлення волі", - повідомляє Час Пік.

За словами Медведчука, він через веб-портал СБУ вже подав заявку на перетин лінії зіткнення на Донбасі.

Політик попросив главу СБУ оформити дозвіл на перетин лінії зіткнення і забезпечення йому перехід через КПВВ "Майорськ" та повернення на підконтрольну Україні територію зі звільненими українками.

"Вважаю, що звільнення осіб, які утримуються на непідконтрольних Україні територіях, є одним з найважливіших завдань української влади, запорукою виконання Мінських домовленостей та встановлення миру в Україні", – зазначив Медведчук.

За інформацією політика, представники ОРДЛО запропонували вивести на підконтрольну Україні територію громадян України: Довгаль Світлану Анатоліївну, Стаценко Наталію Олександрівну, Котенко Катерину Миколаївну та Савченко Наталію Яківну. 

Читайте новини за темою:

МЗС: Рішення РФ передати заручників не Україні, а Медведчуку - це удар по Нормандському формату та ТКГ

Росія та Медведчук спільно намагаються використовувати полонених у своїх інтересах - Українська делегація в ТКГ

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик